martes, 8 de mayo de 2018

Continuem?


El dia continua amb les exposicions dels animals favorits, hui és el torn de
- L'ovella
- Dofí
- Bou
- Llutria
 I el meu que ha sigut la Beluga


En resum us diré que la beluga no es una balena, com tot el món es pensa. La beluga o Delphinapterus (Dofí sense aleta) conforma, junt amb el narval la família dels Monodóntids. Viuen en la regió àrtica i subártica, i per aixó el seu color blanc, que fa que es puga camuflar amb el gel.

Medeixen entre 3 i 5 metres i pesen entre 700 i 1600kg. Quan naixen ja pesen 80 kilos i són de color gris.

S'alimenten de llet materna (són mamífers) fins els 2 anys aproximadament, augmentant la seua alimentació amb tot tipus de manjars (caragols, llenguat, polp, calamar, etc).

Els agrada molt viure en comunitats, amb els quals juguen i es comuniquen, també senten molta curiositat pels humans, i poden veure-les molt a prop de les embarcacions, jugant amb tot alló que les persones llançem a la mar.

La beluga en llibertat vivéix més de 60 anys i pot arrivar al 80... però en cautivitat no arriva als 30. 

La curiositat més gran que em fa la beluga es el seu meló (es així com es diu al seu cap). Aquest funciona per ecolocalització, es a dir, la beluga emet un soroll que pot arriva moltisims kilómetres, i el eco que rebota es un mapa per a elles, que poden vore si hi ha obstacles o depredadors.

Comunment son conegudes com a ¨canaris del mar¨ perque la seua veu es molt aguda. També em crida l'atenció que es quasi l'únic mamífer que pot nadar cap arrere.


No hay comentarios:

Publicar un comentario